You are currently viewing Sfaturi pentru selfie-uri

Sfaturi pentru selfie-uri

Secolul 21 a fost marcat de fenomenul selfie. De la vacante in familie, persoane obisnuite, pana la vedete si celebritati, fenomenul a luat o atat de mare amploare incat cuvantul „selfie” a fost si adaugat in dictionarul englezesc Oxford in anul 2013.

Fotografia de profil de pe orice cont sau profil de retea de socializare ofera prima impresie despre persoana in cauza, prin urmare trebuie sa fie una cat mai reusita, cat mai reprezentativa pentru personalitate. Fie ca vrei o fotografie de profil pentru Facebook, fie ca esti in cautarea de fotografii perfecte pentru a arata si altora vacantele in care mergi, trebuie sa urmezi cele cateva sfaturi enumerate in continuare pentru ca selfie-ul sa fie perfect.

1. Gaseste unghiul cel mai potrivit. Oricare dintre noi avem un unghi din care ne ies fotografiile mai bine. Fie ca e de jos in sus, de sus in jos, din lateral, din profil sau direct din fata. Exerseaza intr-o oglinda si alege partea care te avantajeaza cel mai mult in asa fel incat selfie-urile pe care le faci sa fie cele mai reusite.

2. Gaseste si cel mai frumos zambet, care te avantajeaza. Un zambet larg ii avantajeaza mai mult pe unii, un zambet discret poate sa fie alegerea perfecta pentru altii. Chiar si ochii care zambesc, in afara de restul fetei, pot fi foarte sugestivi.

3. Lumina potrivita – acest sfat este util pentru orice tip de fotografie in parte. Modul cum cade lumina asupra obiectului fotografiat este foarte importanta, intensitatea luminii la fel, unele luminozitati pun in valoare un aspect placut, altele il denatureaza.

4. Daca ti se pare prea complicat sa jonglezi cu cele trei elemente enumerate anterior, incearca diferite unghiuri, zambete si lumini folosindu-te de un temporizator, de un cronomentru programat al camerei pentru a te putea incadra confortabil in cadrul fotografiat.

5. Poti folosi si softuri de editare, daca nu iti place cum ti-au iesit selfie-urile. Multe dintre smartphone-urile de astazi, precum sunt Galaxy S5 sau LG G3, ofera astfel de utilitati de editare a fotografiilor. Daca telefonul nu are totusi aceasta facilitate, fotografiile pot fi ulterior editate cu ajutorul diverselor programe PC.

6. Foloseste ipostaze interesante, inedite. Selfie-urile nu trebuie sa fie tot timpul plictisitoare, condimenteaza-le si fotografiaza-te in ipostaze inedite.

7. Ai grija si la fundal. Uneori pot sa iti apara persoane in spate, alteori vei surprinde cadre pe fundal care nu te vor avantaja, e plin internetul de astfel de fotografii.

8. Care e scopul unui selfie daca nu e distribuit? Verifica insa inca o data toate aspectele enumerate mai sus inainte de a-l posta pe profilul retelei de socializare si a-l distribui prietenilor.

9. News feed-ul poate deveni plictisitor daca tot ceea ce va aparea acolo sunt fotografii cu tine zambind. Mai schimba cadrul, mai schimba expresia, priveste in alta directie decat a obiectivului sau pozitioneaza-te intr-un colt al fotografiei lasand sa se vada mai mult din fundal. Schimbarea registrului te va ajuta sa te perfectionezi si sa realizezi acele selfie-uri excelente care iti vor pune in valoare personalitatea