Descoperiti arta in fotografia dumneavoastra de nunta realizata de fotograful de nunta Bucuresti al ConstantinButucStudio poze alb negru sunt mai artistice si transmit mai multa emotie.
Inca din Epoca de Piatra, cand imagini ale animalelor si oamenilor plecati la vanatoare au fost folosite pentru decorarea peretilor pesterilor, omul a fost fascinat de imaginile imortalizate. Abia dupa inventia fotografiei aceasta fascinatie a trecut la rangul de arta. Oameni din toata lumea se fotografiaza acum, singuri sau impreuna cu familia ori prietenii, isi fotografiaza animalele de companie, peisaje sau diverse ipostaze unice. Cat de multe stim insa de fapt cand vine vorba de fotografie? In continuare detaliem cateva tipuri si stiluri de fotografie, in asa fel incat oricine sa inteleaga mai multe despre modalitatile diferite de a face fotografii.
Poze alb negru sau monocroma
Primul stil de prezentat este poza monocroma, in cadrul acesteia remarcandu-se poze alb negru. Acest stil fotografic exploreaza contururile, tonurile de culoare, texturile, frumusetea estetica si artistica a subiectului. Albul si negrul ofera o profunzime aparte a imaginii si ii confera acele umbre si elemente scoase in evidenta, in asa fel incat cu putin exercitiu se reuseste crearea unor poze alb negru de exceptie.
Culoarea pune uneori in obscuritate textura si forma subiectului fotografiat, atrage atentia de la ceea ce se incearca sa se exprime prin poze alb negru. Varietatea modurilor in care tonurile de culoare se transpun in nuante de gri in cazul fotografiei alb-negru iti ofera posibilitatea de a jongla cu reglaje fine. Poti ajusta fotografia in asa fel incat sa fie mai luminoasa sau mai intunecata. Absenta luminii poate fi la fel de importanta ca si prezenta ei: se creaza prin umbre o senzatie de profunzime si soliditate unica a imaginii. Fotografia alb-negru ne invata de asemenea cum sa folosim mai eficient luminile si contrastele, fiind un real ajutor chiar si pentru fotografiile color, ulterior.
Fotografia de actiune
In acest caz fotograful poate sa imortalizeze un eveniment sportiv, un copil care se joaca, in fapt orice subiect care se afla in miscare. A fotografia atleti, diversi oameni sau animale in miscare ofera oportunitati unice din punct de vedere fotografic. Este insa si o provocare sa captezi acele instantanee dorite cand subiectii sunt in continua miscare.
Anumite setari ale camerei digitale permit fotografierea actiunilor intr-un mod specific realizat pentru subiecti aflati in miscare. Alteori insa, tine doar de fotograf pentru a obtine cele mai bune performante fotografice.
Fotografierea cadru cu cadru, in mod continuu si foarte rapid, este de asemenea disponibila la camerele digitale actuale. Poate ca te vei simti ca un paparazzi la inceput, insa vei avea multumirea de a nu rata nici un cadru. Trebuie totusi sa anticipezi cursul miscarii subiectului in asa fel incat sa te pozitionezi bine pentru cadrul perfect. In cazul in care esti fotograf pe un stadion, spre exemplu, pozitionarea pe linia portii este ideala pentru a imortaliza acele goluri superbe pe care altii le rateaza.
Fotografia din aer
Este ideala cand vrei sa ai o imagine panoramica asupra unui peisaj de vis ori asupra unui intreg oras. Din pacate este si destul de costisitoare, nu oricine isi permite un zbor cu elicopterul pentru a imortaliza peisaje unice. Efecte similare pot fi obtinute insa si de pe cladiri inalte, de pe un pod sau de pe un varf de munte, spre exemplu. Desi efectul nu este chiar acelasi, in special de la inaltimi inalte se creaza totusi acea iluzie a fotografiei facute din aer.
Va urma.